AnCnoc a lansat prima serie de whisky afumat

AnCnoc a lansat prima serie de whisky afumat

AnCnoc Highland Scotch a lansat oficial o colecție cu trei produse de whisky afumat. Ediția este limitată și marchează prima aventură a celor de la Knockdhu pe tărâmul whisky-urilor afumate.
Denumirie celor trei produse sunt luate de la uneltele cu care se taie în mod tradițional turba și care sunt reprezentate și pe etichetele sticlelor: Rutter, Flaughter și Tushkar.
Whisky-urile, single malt care nu poartă o descriere a vârstei sunt descrise ca având trăsăturile ușoare ale distileriei Knockdhu la care se adaugă un strat întunecat, distinct de fum. Cei de la Ancnoc au dorit să ofere clienților lor o nouă experiență a gustului, experimentând astfel cu aromele fenolice ale unui whisky afumat.
Un lucru nou și îmbucurător pentru smoke heads este faptul că pe etichetele îmbutelierilor vor fi afișate și conținuturile de fenol ale whisky-urilor, exprimate așa cum este cazul în parts per milion (PPM), tocmai pentru a-i ajuta pe cumpărători să-și aleagă nivelul de turbă preferat.
Noua colecție a fost lansată în 26 martie la Glasgow. AnCnoc Rutter și Flaughter sunt deja disponibile global, în vreme ce Tushkar va fi disponibil doar pentru piața suedeză. Single malt-urile sunt îmbuteliate la 46% ABV și au un PPM cuprins între 11 și 15.

Ancnoc-Peated-big

FOTO: ancnoc.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *