Balvenie extinde gama single cask

Balvenie extinde gama single cask

Maturat într-un butoi de stejar ex-sherry și îmbuteliat la 47% abc, Balvenie Single Barrel Sherry Cask 15 YO este descris ca având arome de fructe uscate, nuci și mirodenii. Balvenie pretinde a fi singura distilerie care are o producţie continuă de single cask de o singură vârstă ca parte din gama sa, o tendință începută în 1993. Doar 650 de sticle de Balvenie Single Barrel pot fi extrase dintr-un butoi, în timp ce fiecare sticlă poartă numărul butoiului în care a fost maturată. Această ultimă versiune este cea de a doua îmbuteliere în gama Balvenie Single Barrel – în continuarea Single Barrel First Fill 12 YO, care a fost lansat la începutul anului 2013. O a treia lansare single barrel, extrasă din butoi de stejar american reumplut și în vârstă de 25 ani, va completa gama spre sfârșitul anului 2014.
“Sunt 20 de ani de când am avut curajul să lansăm Single Barrel ca parte din gama noastră – pe atunci un whisky single cask era destul de rar și în mare parte rezervat pentru lansarea de whisky foarte vechi, dar am deschis mai multor entuziaști whisky-uri single cask care erau mult mai tinere decât de obicei “, a spus master distiller-ul de la Balvenie, David Stewart. “Având în vedere variațiile unui produs natural, cum ar fi lemnul, nu există două butoaie de stejar – chiar de același tip și umplute cu spirit din aceeași distilare – care vor produce un singur malt identic”.
The Balvenie Single Barrel Sherry Cask 15 YO va fi disponibil la comercianții cu amănuntul de specialitate la un preţ de 79,99 lire sterline.

The-Balvenie-15-Year-Old-Single-Barrel-Sherry-Cask-bottle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *