Barrelly made it

Barrelly made it

Din anul 2008, atelierul de design Barrelly Made It a creat mobilier distinct având ca materie primă lemnul refolosit de la butoaiele de vin sau bourbon din Statele Unite. Cum caracteristicile bourbon-ului impun faptul ca acesta să fie maturat doar în butoaie noi de stejar, materia primă râmâne destulă chiar și după exportul masiv către Scoția.
Fiecare piesă de mobilier este desenată la comandă și apoi prelucrată și construită manual îmbinând în mod perfect forma și funcția pentru a crea piese de mobilier de calitate. Fiecare din elementele de mobiliere sunt produse în cantități limitate, fiind semnate și numerotate pentru a li se garanta individualitatea. Considerate elemente colectabile, fiecare din formele de design ale celor de la Barrelly Made It dețin câte un patent, astfel că ele sunt într-adevăr ”one of a kind”, sau mai bine zis sunt o frânturi de artă cu veleități funcționale.
De-a lungul anilor colecția s-a îmbogățit cu alte piese, o linie de scaune, mese, bănci și lavițe, toate produse din lemnul refolosit de la butoaiele de bourbon. Omul din spatele proiectului este Gustaf Andres Rooth, un adevărat om al Renașterii, fiind atât pictor, sculptor, bucătar și designer. Născut în Suedia, Rooth a absolvit secția de design industrial al Universității din Malmo după care a studiat arta prelucrării lemnului și a metalului. După o serie de peripluri artistice prin Paris, Barcelona, Madrid, Atena, Rooth s-a stabilit la San Diego unde a deschis un studio de design și artizanat Planet Rooth Design House, iar Barrelly Made It este prima linie comercială a studioului său.

06BourbonChairProfile

sitting-main

Rooth-Stools-and-Table
FOTO: barrellymadeit.com

Author

Pasionat de whisky și autorul primei lucrări românești despre whisky-ul scoțian - The Scotch Whisky Emporium - am decis să împărtășesc tuturor povestea frumoasă a acestui distilat cu o istorie de mai bine de cinci secole.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *