Care este cel mai bun whisky japonez al anului 2014?

Care este cel mai bun whisky japonez al anului 2014?

Sticla de Ichiro’s Malt Hanyu „The Joker” a reușit să câștige cel de-al 21-lea titlu oferit de revista Whisky Advocate. Whisky-ul Hanyu” The Joker” este ultimul din seria „ Cărțile de joc” și este extrem de prețios, deoarece este foarte rar. Acesta este un whisky single malt și este produs într-o distilerie închisă în urmă cu câțiva ani, care are înca o reputație foarte puternică.

Ultimele sticle de Hanyu creează un adevărat entuziasm printre colecţionarii și pasionații de whisky, aproape același entuziasm creat de sticlele vechii distilerii japoneze Karuizawa.

Este un whisky japonez ce reprezintă un amestec din ultimele butoaie păstrate în distileria Chichibu, fiecare având diverse origini. Hanyu The Joker Multi Vintage este, de fapt, rezultatul unui mix de băuturi din 1985, 1986, 1988, 1990, 1991 și 2000, toate provenite din distileria Hanyu și îmbătrânite în 14 tipuri diferite de butoaie (butoaie de bourbon, cognac, Madeira, puncheon, butt sau Chibidaru).

Dave Broom a descris acest whisky ca fiind unul extrem de complex, bogat și cu o aromă distinctivă de rășinoase. Este un whisky care reușește să creeze o balanță perfectă între finețe, intensitate și greutate.

Hanyu „ The Joker” este o ediție limitată, cu un număr de doar 3690 de sticle, care sunt disponibile doar pe site-urile de licitații, la prețuri destul de piperate.

image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *