Ce manânci atunci când bei whisky?

Ce manânci atunci când bei whisky?

Dacă te-ai întrebat vreodată cu ce merge cel mai bine un pahar de whisky, iată câteva idei de alimente cu care poți să îl combini, dar și tipul de whisky care se potrivește cel mai bine.

 

–        Glenrothes Single Malt. Este foarte potrivit cu o plăcintă de dovleac. Asta nu înseamnă însă că acest whisky este destinat doar perioadei de toamnă. Ideea este că aroma de vanilie, puțin picantă a whisky-ului se potrivește de minune cu gustul dovleacului.

–        Ardmore Traditional Cask Scotch. Se potrivește cu o friptură de miel, adică este un whisky ideal pentru perioada de Paște.

–        Ardbeg. Dacă ești un pasionat al mâncărurilor japoneze, poți să mănânci sushi alături de Ardbeg.

–        Benromach 10 YO. Este un whisky perfect, care merge cu o ciocolată cu aromă de portocală. Notele sale de citrice îl recomandă pentru mâncărurile dulci.

–        Macallan Sherry Oak 18 YO. Este un whisky cu arome puternice de ciocolată, portocală și fructe uscate, așadar, poate fi combinat făra probleme cu un sufleu de ciocolată, unul dintre deserturile preferate ale oricarui om.

–        Lagavulin. Este un whisky puternic, așadar, trebuie să fie combinat cu un aliment puternic. Brânza cu mucegai pare a fi soluția ideală în acest sens.

–        Elijah Craig 18 YO. Un whisky bătrân, single barrel care este perfect pentru un grătar de pui.

–        Basil Hayden Bourbon. Dacă nu știi cu ce să combini somonul afumat, acest whiskey cu un puternic conținut de secară îți poate oferi un gust deosebit. Gustul picant, cu aromă de fructe al whiskey-ului se potrivește de minune cu gustul somonului.

–        Woodford Reserve Bourbon. Este un whiskey cu aromă de alune și de scorțișoară, care merge combinat cu câteva felii de șuncă taiată subțire.

–        Booker’s Bourbon. Atunci cand nu știi ce să bei alături de o plăcintă delicioasa de mere, acest bourbon este varianta ideală.

–        Tyrconnel 10 YO. Crema brulee este unul dintre cele mai interesante și apreciate deserturi ale lumii. Este normal să fie combinată cu un whisky de foarte bună calitate, precum acest Tyrconnel, vechi de 10 ani.

tumblr_mt4m9awNdu1qmankdo1_1280

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *