Cel mai bine vândut brand de whisky din lume

Cel mai bine vândut brand de whisky din lume

Brand-ul indian de whisky Officer’s Choice a devenit cel mai bine vândut brand de whisky din lume după ce a ajuns din urmă și a depășit nava amiral a celor de la Diageo și anume Johnnie Walker.
Produs de către Allied Blenders & Distillers (ABD), blended whisky-ul celor de la Officer’s Choice a vândut în anul 2013 23.8 milioane de nine liter cases, din care marea majoritate în India. Diferența din clasament între cele două brand-uri este semnificativă când vine vorba de valori absolute. Officer’s Choice a surclasat vânzările celor de la Johnnie Walker cu 3.7 milioane de nine liter cases.
Creșterea de 31% a volumului de vânzare a blend-ului indian, nu doar a poziționat băutura pe locul întâi în topul whisky-urilor, dar a adus brand-ul de pe locul al VIII-lea pe locul al III-lea al celor mai bine vândute băuturi distillate, după Jinro al celor de la HiteJinro (producători de soju) și Smirnoff a celor de la Diageo.
Există o puternică luptă pe piața indiană între două brand-uri de whisky și anume McDowell’s No.1 Reserve și Officer’s Chioce. Primii sunt cei ce dețin Whyte & Mackay și sunt patronați de renumitul Vijay Mallya implicat de asemenea în Formula 1 la Force India Team, care au pierdut supremația în ceea ce privește cantitatea de whisky vândut în favoarea rivalilor de la Officer’s Chioce.
Trebuie să ne imaginăm doar cât de mare este piața de whisky din India dacă găzduiește înfruntarea pentru locul întâi al vânzării de whisky la nivel mondial. India consumă anual 1.4 miliarde de litri de whisky, adică 155.5 milioane de nine liter cases, iar Officer’s Chioce deține 15% cotă de piață. Concluzia este că în anii ce urmează lupta pentru locul întâi la vânzarea de whisky se va da nu la nivel mondial ci pentru piața indiană cu un potențial fabulous.

officer choice btl

FOTO: pr24X7.wordpress.com

Author

Pasionat de whisky și autorul primei lucrări românești despre whisky-ul scoțian - The Scotch Whisky Emporium - am decis să împărtășesc tuturor povestea frumoasă a acestui distilat cu o istorie de mai bine de cinci secole.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *