Consumul de whisky în România

Consumul de whisky în România

Pe o piață estimată la 85 milioane de euro, consumul de whisky a scăzut anul acesta cu cca 8 procente în volum, dar a avansat cu 3 procente în valoare, diferența procentelor de volum/valoare fiind dată de scumpirea generată de creșterea accizelor.
Datele referitoare la piața de whisky sunt furnizate de Nielsen Key Account Index via Tudor Furir Managing Director Pernod Ricard România și se referă la primele 9 luni din anul 2014 vs. primele 9 luni din 2013.
Per ansamblu piața băuturilor spirtoase care include și celelalte “tării” ca vodcă, coniac și alte distilate, a suferit o contractare de 36% luând în considerare același interval de 9 luni, pe fondul puterii scăzute de cumpărare a românilor și evident a creșterii accizelor deja amintită.
Industria așteaptă cu nerăbdare perioada sărbătorilor, știut fiind faptul că ultimul trimestru aduce 40% din vânzările anuale, iar noi la TheWhiskyClub, promitem să punem umărul ca de obicei la creșterea consumului de whisky, pe segmentul nostru favorit de single malt…

whisky

sursa: zf.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *