Cum îmbătrânești un whisky trei ani în doar 24 de ore

Cum îmbătrânești un whisky trei ani în doar 24 de ore

Diferența între un whisky pe care îl găsești în mod normal în magazine și un whisky de cea mai bună calitate, este dată de timpul pe care acesta l-a petrecut în butoi și evident, de calitatea butoiului. Există numeroase variante de butoaie din lemn, care îi conferă băuturii diverse arome și o fac să fie extrem de apreciată.

Dacă nu ai nici butoi, nici timpul necesar pentru a aștepta ca whisky-ul tău să îmbătrânească și nici bani pentru un whiskey deja bătrân, Time & Oak din Portland propune o soluție inedită, prin care poți îmbătrâni orice whisky cu 3 ani, în doar 24 de ore.

Cum poți face asta?

Este chiar destul de simplu. Cei de la T&O au patentat niște elemente unice din lemn, taiate în așa fel încat să aibă mai multe lamele, care odată ce au fost introduse în băutură și au fost lăsate timp de 24 de ore, o îmbătrânesc cu 3 ani, oferindu-i un gust deosebit.

De ce se întamplă asta?

Un butoi tradițional din lemn, funcționează în două feluri asupra calitatii whisky-ului: elimină și filtrează chimicalele care fac whisky-ul să aibă un gust slab și îi oferă o anumită aromă, care face băutura sa fie atât de apreciată la nivel mondial.

Elementele din lemn propuse de T&O sunt tăiate în așa fel încât odată introduse in whisky, grăbesc foarte mult întregul proces care se întamplă în butoaie. Acestea oferă chiar și posibilitatea de alegere a aromei pe care o dorești pentru whisky-ul tău.

Fiecare element pus la vânzare de T&O este dedicat unei singure folosiri și pentru moment, există arome precum vanilie, arțar sau stejar.

tmg-slideshow_xl-11-660x440 tmg-slideshow_xl-41-660x440

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *