Cum să bei whisky-ul perfect?

Cum să bei whisky-ul perfect?

În viață, lucrurile mărunte reușesc să facă tot farmecul. Unul dintre aceste lucruri mărunte este un pahar de whisky de bună calitate, care să îmbine plăcerea gustului cu istoria băuturii și cu aroma extraordinară.

Fiind o bautură alcoolică, dacă vrei să o savurezi așa cum trebuie, este necesar să știi cum să o bei.

 

Care este, așadar, cel mai bun mod în care poți să bei un pahar de whisky?

 

În primul rând, trebuie să știi că nu este o cantitate standard care se servește, însă este bine să servești intre 25 si 50 de ml, deoarece dacă este prea mult, poate să nu mai fie atât de benefic.

Cel mai indicat pahar pentru băut whisky este cel în formă de lalea, deoarece concentrează toate aromele într-un singur punct, permițându-ți sa miroși foarte bine băutura. Explicația pentru care un astfel de pahar este mult mai indicat, este faptul că aromele se ridică din pahar în perioade diferite de timp. Astfel, aromele florale și dulci, se vor ridica primele, urmate fiind de aromele mai grele și mai puternice. Un pahar care le poate strânge pe toate în același loc poate să ofere o expriență excelentă.

Odată ce ai paharul în mână, pentru a te putea bucura la maxim de aromă, este bine să începi să guști whisky-ul sec, ca ulterior să adaugi încet, încet, apa. Este modul pe care îl recomandă cei mai mulți băutori, însă cu toate acestea, fiecare își poate crea un stil propriu cu ajutorul căruia poate descoperi cele mai interesante arome ale unui pahar de whisky.

Atunci când ai un whisky bun în mână este bine să stai și să îi admiri aromele. Vei descoperi senzații deosebite și te vei putea bucura din plin de el. Miroase, soarbe guri mici din whisky, adaugă apă și încearcă să găsești diferențele și aromele unice ale băuturii.

29980

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *