Despre turbă

Despre turbă

Turba este o masă parțial carbonizată de material organic, umed și care a fost folosită, încă din preistorie, pentru a fi arsă. Nu este doar combustibil, ci este și un element care ajută la producția de whisky. Fumul de turbă oferă o aromă deosebită malțului, înainte de a fi fermentat, iar acest lucru se datorează, în mare parte, compoziției turbei, care include mușchi de copaci, plante maritime descompuse sau diverse rădăcini.

Obținerea turbei nu este deloc un lucru ușor. Înainte de a fi folosită, aceasta trebuie să fie tăiată și să fie uscată, operațiune destul de dificilă, în condițiile în care un tăietor de turbă trebuie să sape un canal, după care să secționeze bucați de pământ, într-o stare perfectă.  Cu toate astea, turba reprezintă un element foarte important, căruia i se acordă o atenție deosebită. Acest lucru este datorat, cel mai probabil producției de whisky, deoarece, este din ce în ce mai apreciată băutura cu aromă de turbă și poate aduce un profit substanțial producătorilor.

modern-peat-cutting

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *