Distilatorii irlandezi sărbatoresc 30 de ani de Midleton Very Rare Whiskey

Distilatorii irlandezi sărbatoresc 30 de ani de Midleton Very Rare Whiskey

Distilatorii irlandezi de la Pernord Richard au sărbătorit recent 30 de ani de la lansarea whiskey-ului Midleton Very Rare,  care a fost produs pentru prima dată în anul 1984. Pentru această ocazie, au fost îmbuteliate doar 117 sticle, iar la îmbuteliere a participat chiar Barry Crocket, distilatorul care a creat în 1984 acest whiskey și care a revenit special pentru această aniversare.

Sticla de Midleton lansată aceste zile se numește Pearl Edition și este rezultatul între o colaborare între Crocket si Brian Nation. Aceștia au ales cu atentie tipul de  whiskey irlandez și l-au amestecat  cu un whiskey din cereale maturat în SUA timp de 30 de ani, în butoaie de stejar, pentru a obține gustul de vanilie și aroma delicată de miere.

Crocket a precizat că revenirea sa pentru crearea si lansarea Midleton Very Rare Pearl Edition este una care merită și de care este foarte încântat. Acesta a mai precizat că este o onoare să facă parte din această aniversare și că își dorește ca pasionații de whiskey să se bucure de fiecare picătură pe care o gustă.

Fiecare sticlă a fost lucrată manual de către familia Leadbetter, o familie cu tradiție în ceea ce privește turnarea și suflarea de sticlă. Sticlele sunt prezentate într-o cutie realizată din lemn de stejar.

Brian Nation este și el mândru de această ediție și precizează că lichidul este de cea mai bună calitate iar ambalajul este unul realizat cu cea mai mare măiestrie.

Pearl Edition este, fără doar și poate un punct de referință în istoria Midleton Very Rare, fapt care justifică într-un fel sau altul prețul de 6000 de lire. Ținând cont de numărul redus de sticle, acest whiskey se va găsi în Irlanda, Marea Britanie, Franța , Germania si China, începând cu luna noiembrie.

midleton-very-rare-purl-edition

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *