Exporturile de whisky scoţian au scăzut cu 7%

Exporturile de whisky scoţian au scăzut cu 7%

După nu mai puțin de 10 ani în care whisky-ul scoţian a cunoscut o creștere constantă în ceea ce privește exporturile, iată că anul 2014 nu a mai fost unul tocmai bun. Conform Scotch Whisky Association (SWA), exporturile au scăzut cu 7% în 2014, atingând valoarea de 3.95 miliarde de lire sterline.

Declinul a fost rezultatul unei scăderi substanțiale a pieței din SUA, cel mai mare consumator de scotch din lume. Exporturile catre SUA au scăzut cu nu mai puțin de 9%. Volumul la nivel global a scăzut cu 3 %.

SWA a precizat că declinul este rezultatul unor condiții economice din ce in ce mai neplăcute, cel puțin pe anumite piețe. Cu toate astea, există optimism pe termen lung, mici scăderi în exporturi fiind destul de normale.

Există și piețe în care exportul a crescut foarte mult, cum ar fi piețele din Asia, unde exportul a făcut un salt cu 36% mai mare decât în anul precedent.

 

Care sunt cele mai bune piețe pentru exportul scotch-ului?

 

America rămâne pe primul loc, cu vânzari de 750 de milioane de lire. Pe locul 2 se situeaza Franța, cu vânzări de 445 de milioane de lire, urmată de Singapore, cu 201 milioane de lire. Locul 4 este ocupat de Taiwan, urmat îndeaproape de Spania și de Germania.

Piețele care au crescut au fost cele din Mexic, Brazilia și Asia, precum și cele din Emiratele Arabe Unite.

Whisky-04

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *