Glenrothes lansează Sherry Cask Reserve

Glenrothes lansează Sherry Cask Reserve

Butoaiele de sherry utilizate pentru a matura Glenrothes sunt făcute la Jerez în sudul Spaniei și, în ciuda preţului de cinci ori mai mare decât butoaiele de ex-bourbon (care reprezintă peste 95% din butoaiele utilizate în industria de whisky), adâncesc aroma derivată din aceste butoaie și face ca investiția suplimentară să merite fiecare liră.
Până în prezent Glenrothes nu a lansat niciodată o expresie de primă umplere în butoaie de sherry. Sherry Cask Reserve este maturat în principal în butoaie de lemn de stejar european, care oferă o gamă mai mare de arome decât echivalentul american și, în special, caracterul rășinos și de fructe uscate care stă la baza notelor de top de sherry.
Notele de degustare ale malt master-ului Gordon Motion apar pe eticheta din faţă:
“ghimbir picant, coajă de portocală, sherry și stejar”. Ronnie Cox, directorul brand-ului, descrie Glenrothes Sherry Cask Reserve ca având “textura cremoasă, delicioasă, care se dezvoltă într-un curcubeu caleidoscopic picant moale cu arome de fructe pe cerul gurii, echilibrat, în armonie perfectă cu accentele persistente de sherry și stejar spaniol”.

TGR_Sherry_700ml_frame

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *