Gonzalez Byass dezvăluie o nouă categorie de whisky

Gonzalez Byass dezvăluie o nouă categorie de whisky

Gonzalez Byass, unul dintre principalii producători de sherry, a dezvăluit un whisky, care se pare că reprezintă inceputul unei noi categorii de băuturi spirtoase, pentru producătorul spaniol.

Nomad, căci așa se numește, este distilat și păstrat inițial în Scoția, însă ulterior este transportat în beciurile celor de la Gonzalez Byass în Jerez (Spania) și sfârșește în butoaiele Pedro Ximenez.

Peter Allison, managerul GB, consideră că Nomad poate să reprezinte un adevărat succes și să își facă un nume, precum whisky-ul japonez, păstrat in Kentucky sau whisky-ul irlandez păstrat în Scoţia.

Lansarea Nomad a avut loc în Taipei (Taiwan) și a venit înaintea lansării Grey Goose, o vodcă amestecată cu cognac de la Bacardi.

Prețul unei astfel de sticle se ridică la 30 de euro sau 25 de lire, în Europa, unde o sticla are 70 cl, sau 38 de dolari în America, unde sticla are 75 cl. Prețul este asemănător cu cel al sticlei de Johnnie Walker Black Label, Chivas Regal sau Dewar’s de 12 ani.

Amestecul care dă gustul noului whisky s-a facut de către Richard Paterson, expert în astfel de amestecuri, pe care le face pentru White and Mackay’s. La lansarea Nomad, Richard Paterson a precizat că noul whisky cuprinde nu mai puțin de 25 de arome de whisky din malț și două arome de whisky din cereale. Aceste arome fac parte din whisky-uri bătrâne de cel puțin 5 ani, care după ce sunt amestecate, sunt păstrate în butoaie de 500-600 de litri pentru aproximativ 1 an. Acest an este petrecut în Scoția.

După un an, whisky-ul ia calea Spaniei, ajungând în beciurile Gonzalez Byass, unde Antonio Flores, expertul în amestecuri al celor de la GB, pune whisky-ul în butoaie de sherry care au conținut sherry Noe Pedro Ximinez bătran de 30 de ani. Urmează un alt an în care whisky-ul este păstrat, înainte de a fi pus la vânzare și de a putea fi consumat.

În funcție de succesul pe care îl va avea Nomad, Allison consideră ca o viitoare serie din acest whisky ar putea să stea 10-15 ani la maturat.

4579.photo.2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *