Nonconformiștii producători de trabucuri de la Klin Groupe, care dețin brandul Secera și Ciocanul, plănuiesc să lanseze în Octombrie, ceea ce ei numesc, primul trabuc din lume “peat-fired”. Inspirată de aroma de turba a whisky-urilor scoțiene din Islands, compania Klin Groupe va manufactura acest trabuc, folosind in procesul de fire-curing turba importată din Scoția. Fire-curing-ul presupune suspendarea calupurilor de tutun în hambare, deasupra unor focuri de lemn pentru o perioadă cuprinsă între 3 și 10 zile. Producătorii speră să obțină cu acest trabuc gustul inconfundabil de turbă, regăsit doar în single malt-urile scoțiene.
Țigara se va numi The Caleanoch 25 și va avea un wrapper Ecuadoran Connecticut , un binder Corojo din Republica Dominicană și un filler de asemenea din Republica Dominicană. Filler-ul va fi acela în care se va regăsi aroma peated, pentru ca tutunul de aici va fi cel supus procesului de fire-curing în care se va folosi turba importată din Scoția. Trabucul se numește Caleanoch 25 pentru că tutunul fire-cured va reprezenta 25 % din filler, restul fiind reprezentat de tutun tratat prin metoda tradițională de air-cured.
Eric Hanson, owner-ul brand-ului spune ca anul viitor va lansa si Caleanoch 50 si Caleanoch 75, care evident, vor avea în compoziția filler-ului tutun fire-cured în proporție de 50 și 75 de procente.
Prețul țigării va fi de 12,5 $ în SUA și trebuie să recunoaștem ca noi, cei din aripa peated a TheWhiskyClub, ne-am dori foarte mult să punem măna pe un astfel de stick.
Sursa: cigaraficionado.com