Isle of Arran 17 Year Old sau Spirit of Nature

Isle of Arran 17 Year Old sau Spirit of Nature

Luna viitoare, Isle of Arran va prezenta publicului larg ultima sa adăugire la portofoliul de single malt-uri. Acesta este al doilea produs din trilogia de malțuri ce conduc către lansarea anul viitor a unui whisky învechit vreme de 18 ani.
Noul produs al celor de la Arran, învechit vreme de 17 ani este distilat din malț fără vreo urmă de turbă și maturat în cele mai bune butoaie de ex-sherry pe care le-au primit din Spania. Se așteaptă ca cererea pentru acest sortiment să fie ridicată, chiar dacă este vorba despre o ediție cu caracter limitat. Au fost îmbuteliate doar 9.000 de sticle ce vor fi disponibile pe piețele din lumea întreagă începând cu luna aprilie a a cestui an.
James McTaggart, master distiller la Arran a încercat să creeze un whisky cu note dulci de mirodenie și atingeri de arome de tutun, ciocolată neagră și ulei de portocale, într-un cuvânt “one decadent dram”.
Arran 17 Year Old este îmbuteliat la 46% ABV și nu conține nici un fel de aditiv de culoare, cum ar fi caramelul. De asemenea single malt-ul este nefiltrat la rece tocmai pentru a reține aromele.
Isle of Arran 17 Year Old este distilat la doi ani de la deschiderea distileriei în 1995. Prețul recomandat pentru o astfel de îmbuteliere este de 64.99£.

AA-17-Year-Old

FOTO: whiskyintelligence.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *