Istoria Bourbon-ului

Istoria Bourbon-ului

Istoria băuturii americane este învăluită în mister, cel puțin trei povești despre cine, când și unde a creat bourbonul putând fi adevărate. Un tur al distileriilor iți poate oferi o mulțime de povești și de informații despre istoria bourbonului, însă fiecare distilerie va încerca să te convingă că este producătorul original.

Până și numele de bourbon are o origine care nu este foarte bine cunoscută.

Chiar dacă sunt o mulțime de factori necunoscuți, există și câțiva factori foarte bine cunoscuți, iar pasionații de whisky nu au nevoie de mai mult de atât.

Se pare că una dintre povești spune că fermierii din Kentucky aveau extrem de multe grâne, însă nu doreau să le vândă, deoarece era imposibil ca acestea să fie transportate peste munți către coasta de est. Astfel, s-au creat distilerii și s-a livrat whiskey în New Orleans, deoarece era mult mai ieftin și mai profitabil.

În acea perioadă, butoaiele erau încălzite și apoi răcite, în așa fel încât să fie extrase ingredientele date de stejar, iar whiskey-ul stătea în butoaie doar pe perioada transportului. Primul bourbon adevărat care a ajuns pe piață, a fost de fapt o greșeală de transport. Curând, distilatorii au învățat beneficiile îmbătrânirii bourbonului în butoaie și au reușit să construiască primul depozit, creând în felul acesta mai multe produse uniforme și generând un adevărat brand.

Încet, încet, s-a creat o adevărată industrie a bourbonului și s-au generat inclusiv legi în ceea ce îl privește. Astfel, acesta trebuie să fie îmbătrânit doar în butoaie noi de stejar.

 

Unde ajung butoaiele după ce au dat prima serie de bourbon?

 

Din fericire, butoaiele de bourbon au o carieră lungă după ce whiskey-ul este extras din ele. Chiar daca nu mai poate fi îmbătrânit bourbon în aceste butoaie, sunt o mulțime de alte băuturi care pot sta fără probleme în ele, începând cu vinul și terminând cu scotch-ul, romul sau berea. Astfel, butoaiele folosite sunt livrate peste tot în lume. Fiecare butoi are o mică aromă de bourbon și fiecare băutură păstrată în aceste butoaie capătă puțin din această aromă.

O parte din butoaie își încheie cariera de butoaie, devenind adevărate opere de artă.

Industria bourbonului este, așadar, o industrie în continuă creștere și, deși sunt din ce în ce mai multe distilerii și se fac din ce în ce mai multe butoaie, este o industrie de viitor, în condițiile în care este suficient stejar pentru următorii ani, iar pădurile de stejar alb sunt susținute și îngrijite de foarte multi producători de bourbon.

bourbon

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *