Mario Testino a devenit maestrul fotografiei pentru Macallan

Mario Testino a devenit maestrul fotografiei pentru Macallan

Cel mai cunoscut fotograf fashion al lumii, Mario Testino, a fost declarat de către cei de la Macallan ca fiind maestrul de fotografii al colecției de whisky.

Macallan este un whisky de lux, distribuit de Maxximum UK, iar Mario Testino este  al 5-lea maestru de fotografie pe care îl prezintă.

Ceea ce face extrem de interesantă această declarare, este faptul că odată cu ea, a fost lansată și o ediție de whisky care aduce laolaltă nu mai puțin de 5 tipuri de whisky. Amestecate, toate aceste tipuri, prezintă o complexitate deosebită de gust. Fiecare are un caracter puternic și o aromă deosebită, iar atunci când sunt amestecate crează un whisky perfect.

Cele șase tipuri de whisky au fost alese personal de către master distiller, din peste 200 000 de butoaie din distileriile Macallan.

Colaborarea cu Mario Testino aduce și un ambalaj deosebit, care prezintă o cutie neagră, foarte elegantă, cu un compartiment secret. Cutia oferă și una din cele 4 fotografii făcute de Mario și prezentate într-o ramă foarte elegantă.

Numărul sticlelor de whisky lansate ajunge la 1000, iar faptul că fiecare conține poze de Mario Testino oferă un nou aer sticlelor de whisky.  Pozele făcute de Testino reprezintă oameni care se întâlnesc pentru a sărbători, alături de o sticla de whisky. Decizia fotografului de a colabora cu Macallan a apărut datorită legăturii pe care acesta o are cu whisky-ul, după ce a trăit întreaga copilărie într-o țară unde whisky-ul era prima alegere a locuitorilor, atunci când venea vorba despre alcool.

Ken Grier, directorul Macallan a precizat că colaborarea cu Testino vine în urma deciziei de a oferi sticle de colecție cu adevărat deosebite. Cunoștinţele și creativitatea acestuia reprezintă o evoluție pentru producătorul de whisky și pot fi printre motivele care îl conving pe băutorul de whisky să achiziționeze Macallan.

Seria de whisky reprezentată de maeștrii ai fotografiei oferă colaborări deosebite între cei care produc whisky și artiști care pot să interpreteze extrem de bine această ramură a băuturilor. Ediția precedentă i-a avut drept maeștrii fotografi pe Elliot Erwitt, Annie Leibovitz, Rankin si Albert Watson.

The Macallan Master Of  Photography, ediția Mario Testino este disponibilă doar în UK și are un preț destul de piperat, ajungând la 2215 lire. Prețul este datorat atât notorietății fotografului, cât și istoriei producatorului de whisky sau faptului că sunt doar 1000 de sticle disponibile.

_dsc19672014-01-24-copy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *