Norvegia produce primul whisky arctic

Norvegia produce primul whisky arctic

Distilat pe insula Myken de pe coasta de nord a Norvegiei, Myken Whisky va fi creat folosind apă de mare desalinizată de la Firth Vestfjorden. Roar Larsen, șeful oamenilor de știinţă de la institutul SINTEF din Trondheim și unul din cei cinci membri din spatele proiectului, a cumpărat deja o fabrică veche de pește în care intenţionează să construiască distileria și să aplice pentru un permis de distilare. “Noi credem că avem o oportunitate unică de a fi recunoscuţi pe piață ca prima distilerie de whisky în Arctica”, a declarat el canalului de știri NRK Norvegia. Grupul plănuiește să opereze distileria în același timp cu locurile lor de muncă cu scopul de a produce primii câțiva litri Myken Whisky în cursul acestui an. Ei speră să se mute pe insulă cu normă întreagă odată ce intră în producţie maximă și generează un venit suficient.

myken3                                                   Roar Larsen (stânga) și Trygve Lunheim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *