Pernod Ricard se teme de un eventual embargou rusesc

Pernod Ricard se teme de un eventual embargou rusesc

Date fiind tensiunile dintre Rusia și țările din Uniunea Europeană sau SUA, dar și faptul că asupra Rusiei s-au aplicat numeroase sancțiuni economice, cei de la Pernod Richard încearcă să elimine orice risc al unui embargo impus de Rusia Uniunii Europene și iși maresc stocurile de băuturi din această țară.

Este foarte probabil ca în viitorul apropiat, mărci precum Jack Daniel’s sau Kentucky Gentlemen să fie interzise la import în Rusia, motiv pentru care, distribuitorii acestor băuturi au decis să ducă cât mai multe stocuri în această țară.

Motivele sunt cât se poate de simple. O pierdere a pieței din Rusia ar însemna o pierdere foarte mare, în condițiile în care o serie din produsele Pernod Richard au cunoscut creșteri foarte mari in ultimii ani.

Există și un risc major însă, in toată această acțiune. Chiar dacă se fac stocuri de marfă direct în Rusia, exista posibilitatea ca autoritățile din această țară să confiște toate stocurile și sa conducă la o pierdere substanțială pentru compania franceză.

Recent, Rusia s-a implicat într-un conflict destul de neplăcut din estul Ucrainei, lucru care a dus la multe tensiuni în zonă si la numeroase sancțiuni economice aplicate Rusiei. Evident, majoritatea companiilor mari se așteaptă și la o reacție a puternicii Rusii, ceea ce duce la acțiuni și la decizii precum cele luate de Pernod Richard.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *