PREDICTIILE PE 2016 IN INDUSTRIA DE WHISKY

PREDICTIILE PE 2016 IN INDUSTRIA DE WHISKY

Luna ianuarie ne-a dus cu gândul la ce ne mai poate oferii piața de whisky în acest an și mai ales care parte a industriei de whisky va face ceva spectaculos.
Anul trecut am sesizat o crestere semnificativă a interesului față de whisky grain, mai ales la nivel de entry level, interes amplificat de Haig Club. Deasemenea și pentru cunoscători au ieșit în evidență distileriile Girvan și Port Dundas cu grain whisky-uri învechite.
Este clar că și în 2016 trendul va continua și în alte țări decât în Scoția, unele chiar fără tradiție pe acest segment.
Grain whisky este o propunere extrem de atractivă pentru băutorii de whisky de pe orice nivel de pasiune sau de pret. Un grain tânăr, light și zemos-citric sau cremos (Bain’s Cape Mountain din Africa de Sud, distileria James Sedwick sau Nikka Coffey Grain) te poate surprinde foarte plăcut chiar de ești băutor de single malt sau de bourbon. De altfel, o variantă serios învechită de grain whisky te poate duce la un nivel de top al complexității aromelor ca la un malt. Datorită distilatului extrem de delicat tipul butoiului în care este maturat capată un rol mult mai important și deci o aromă de ex-bourbon va fi mult mai intens simțită în aceste distilate. Mult mai multe finisări vor fi încercate și cu acestea paleta de arome se va mări.
Ca și abordari de piață, se pare că noi consumatorii finali vom fi în lumina reflectoarelor, căci marii jucători își proiectează platforme short-cut către noi. Diageo deja are acest tip de strategie cu WhiskyUnion.net cu focus pe design și packing deosebit. Si Glenfiddich ii tine companie cu GlenfiddichGallery.com.
Altă predicție este acea că o serie de distilerii din afara Scoției vor fi mai active cu accent pe Tasmania, India și Danemarca. Whiskyul Tasmania chiar s-a făcut cunoscut cu etichetele de Lark, Overeem și Sullivan’s Cove. Același lucru se poate spune de Paul John Distillery din India, pe drumul deschis de Amrun cu ceva timp in urmă. Danemarca are rolul său aici datorită distilerei Stauning ce a primit o investiție de 10 milioane de lire sterline de la Diageo anul trecut, crescând producția de la 15.000 de litri la 750.000 de litri pe an.
Și Canada va fi activă pe tărâmul grain (cam consacrat la ei) cu excepționala etichetă de Gooderham&Worth Four Grain.
Deci grain, direct marketing și whisky exotic în atenție pentru acest an.
rye-whisky

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *