Prima întâlnire The Whisky Club

Prima întâlnire The Whisky Club

Luni, 27 ianuarie 2014, membrii The Whisky Club (TWC) s-au reunit pentru prima dată în cadrul unei întâlniri neconvenționale găzduite de atelierul de tatuaje Dark Side Ink. Scopul principal a fost să continuăm pasiunea izvorâtă cu mai bine de doi ani în urmă, dar și să degustăm câteva sortimente de whisky single malt învechite vreme de 12 ani. Decizia noastră pentru a sparge gheața alături de pasionați de single malt cu ștate vechi a fost alcătuită din: Glenckinchie 12 YO, Bowmore 12 YO și Glenfarclas 12 YO.
Alegerea nu a fost deloc întâmplătoare, mai ales că cele trei sortimente de single malt sunt considerate reprezentative pentru zonele din care provin: Lowlands, Islay, Highlands. Totodată prima întâlnire a The Whisky Club a dorit să puncteze prin selecția făcută și câteva elemente de bază din caracterul unui single malt: notele florale, turba și aromele de sherry alături de cele trei tipuri de corpolență: ușoară, medie și plină, toate aceste caracteristici regăsindu-se în notele de degustare ale celor trei single malt-uri.
Regulile whisky club-ului nostru sunt preluate din experiența mai vârstnicelor cluburi insulare britanice, tot de acolo fiind preluată și metoda. Pentru analizarea unui whisky urmărim întotdeauna culoarea, corpolența, parfumul, gustul și finish-ul sau after taste-ul.
Dacă ești pasionat învederat, sau dacă abia acum ai descoperit veleitățile distilatelor din orz malțificat fie ele din Scotia, America, Irlanda, Japonia, Suedia etc, te așteptăm să te înscri în clubul nostru pentru a putea participa în viitor la sesiunile programate de noi.

TWC SESSION 1

TWC SESSION 2

TWC SESSION 3

TWC SESSION 4

TWC SESSION 5

TWC SESSION 6

TWC SESSION 8

TWC SESSION 7

FOTO: Allan Orache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *