Prometheus Whisky

Prometheus Whisky

Glasgow Distillery Company, companie fondată în anul 1770, în Dundashill, a achiziţionat un lot considerabil de butoaie cu single malt din Speyside.  Whisky-ul va fi îmbuteliat sub un nou brand denumit Prometheus şi va număra mai multe sortimente, în funcţie de vârstă.  Asocierea cu celebrul titan din mitologia greacă s-a facut pentru a sublinia puterea, pasiunea si carisma acestui distilat.

Primul whisky din aceasta gamă este un single malt maturat vreme de 26 ani, ce combină aroma de fum, dată de malţul uscat la foc de turbă, cu cele de mirodenii şi florale specifice zonei Speyside.

Liam Hughes, CEO al Glasgow Distillery Company a declarat că: “Prometheus 26 YO este un mare câştig pentru portofoliul nostru. Am fost foarte norocoşi să achiziționam acest whisky deosebit. La începutul anului 2015 vom lansa un număr limitat de sticle iar restul va continua maturarea şi va fi îmbuteliat ulterior.

Distileria care a produs acest whisky nu a fost mentionată, datele despre provenienţa single maltului fiind ţinute în cel mai mare secret.

Prometheus va avea  o concentraţie de  47% ABV și va fi ambalat într-o cutie personalizată. Acesta va fi disponibil în magazinele de specialitate  și online, de la începutul anului 2015, la un preţ recomandat de 380£ pentru o sticla 70cl.

Glasgow-Distillery-Company_reference

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *