Recomandarea lui Mr. Malt: Glenmorangie Quinta Ruban

Recomandarea lui Mr. Malt: Glenmorangie Quinta Ruban

Distileria Glenmorangie aparține grupului Louis Vuitton Moet Hennessy, lider mondial când este vorba de produse de lux și se situează lângă orașul Tain, pe coasta estică a Scoției.
Distileria este una din cele mai cochete din Scoția, cu un visiter center excepțional și cu o tradiție de pionierat în domeniul extra-maturării pentru ultima perioadă în diferite butoaie pentru o finisare
deosebită a distilatului. Emblema lor este o veche sculptura Picta descoperită de romani pe aceste meleaguri, iar în zonă oamenii se mândresc cu originea lor Picta.
Glenmorangie Quinta Ruban își trage numele de la Quintas, ce este zona viticolă unde se produce vinul de Porto, iar Ruban este numele celt pentru rubiniu. Acest whisky a fost maturat pentru zece ani în butoaie ex-bourbon și mutat pentru ultimii 2 ani în butoaie de porto. Este prima lor încercare de extra maturare ce a fost urmată și de edițiile Nectar D’or și Sonalta, în butoaie de vin Saunternes și respectiv, sherry.
Este whisky-ul cel mai închis la culoare și mai intens din gama extramaturate, un unchilfiltred, cu o explozie de arome diferite și o mare voluptate de gusturi.
La culoare este rubiniu închis, roșiatic și strălucitor, având o corpolență mare.
Mirosul este complex,de ciocolata neagra cu urme de menta proaspata si portocale.
Gustul este dulceag, citric și de stafide.
Finishul este aspru dulce-amărui, lung, cu ciocolată amară.
Aceasta gamă de extramaturate de la Glenmorangie este de excepție și fiecare dintre noi se va regăsi în unul din cele trei sortimente: Quinta, Nectar D’or sau Lasanta.
Cu un preț de 275 lei nu este un malt ieftin, dar este unul ce dă mari satisfacții și nebănuite.
Se poate găsi și pe aeroporturile europene, așa că nu ezitați când îl găsiti.
Până data viitoare,
Sláinte de la Mr. Malt!

1897769_771692186237452_6199485150214429165_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *