Recomandarea lui Mr. Malt: Glenmorangie The Original

Recomandarea lui Mr. Malt: Glenmorangie The Original

Distileria Glenmorangie a mai fost subiectul a doua recenzii aici și este o distilerie de toată încrederea de aceea, natural mai urmează și această recenzie.
Foarte atentă cu imaginea ei (doar este sub tutela Louis Vuitton), Glenmorangie a ales să-și însoțească imaginea de sculptură picta Cadboll Stone ce a fost resculptată de un artist local în lemn și de un sculptor în cupru topit rezultând adevărate capodopere artistice.
Mai mulți factori au făcut ca orice malt de la Glenmorangie să iasă în evidență și aceștia sunt: new make spiritul delicat rezultat din distilatoarele cele mai înalte din Highlands, măiestria lui Bill Lumsden ca blender manager și butoaiele atent selecționate.
Glenmorangie The Original este expresia elegantă și florală a distileriei și coloana vertebrală a colecției. Este o excelentă introducere în lumea Glenmorangie cu maltul de la care se pleacă în orice călătorie de extra maturare către Lasanta, Quinta Ruban sau Nectar D’or.
Distilatul este maturat în butoaie ex-bourbon la prima și a doua umplere.
La culoare este de un auriu viu strălucitor cu o corpolență medie.
Mirosul este proaspăt citric cu o pală de vanilie.
Gustul este dulce-vanilat și de portocală.
Finnish-ul este dulce–amărui, cald și lung.
Cu un strop de apă mirosul este mai amărui, tot citric iar gustul este mai dulceag și vanilat și se închide mai amărui.
Are un preț în jurul sumei de 180-200 lei, deși îl putem găsi și mai jos în promoții și este un whisky foarte abordabil, prietenos bun la orice ocazie și un malt foarte bun pentru un entry de 10 ani.
Până data viitoare,
Sláinte de la Mr.Malt!

10428540_838991829507487_1846880815762444841_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *