Recomandarea lui Mr. Malt: Jericho

Recomandarea lui Mr. Malt: Jericho

Distileria Jericho a fost fondată în 1822 de către William Smith în apropierea orașului Insch, în plin peisaj al dealurilor din Aberdeenshire. într-o regiune foarte izolată și foarte propice pentru ridicarea unei facilitate de mici proporții de tipul farm-distillery.
Într-o zonă vestită pentru producții foarte bune de orz, cu aprovizionare facilă de apă, turbă din abundență și acces foarte greoi al agenților fiscali, distilarea de whisky era natural prima obtiune a oricărui întreprinzător scoțian.
William era frate de preot și acesta din urma i-a asigurat ceea ce astăzi numim marketingul local, iar din 1824 a apărut și advertising-ul în Aberdeen.
Distileria a mai purtat numele de Benachie, totuși vânzând whisky sub denumirea de Jericho, whisky foarte apreciat de când a început să fie maturat în butoaie de sherry, chiar dacă doar 400 de butoaie pe an, restul fiind vândut nematurat.
Legenda spune că ultimii care au un butoi de whisky Benachie (Jericho) au fost nuntașii care au petrecut în hambarul distileriei Benachie (închisă din 1913) la sfârșitul celui de al doilea razboi mondial.
Jericho este un distilat din Highland îmbuteliat la 46% ABV, nefiltrat la rece și fără adaos de caramel și este un blended malt creat pentru a recompune un gust specific acelei perioade.
Culoarea este una de aur deschis spre vin alb cu o corpolență medie spre mare.
Mirosul este fructat acrișor cu o tentă de stejar.
Gustul se deschide dulceag, condimentat și se închide în pământos de turbă și amărui de sherry.
Finish bărbătesc ușor afumat și echilibrat între fructe și stejar și amărui.
Este un malt mai rugos, nu ca cele din vremurile noastre, foarte condimentat și amar, o notă clară a acelor vremuri.
Până data viitoare,
Sláinte de la Mr Malt!

11081498_843721342367869_2307366191122453258_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *