Recomandarea lui Mr. Malt: Monkey Shoulder

Recomandarea lui Mr. Malt: Monkey Shoulder

Monkey Shoulder este un blended malt, adică un amestec de single malturi și este opera distileriilor familiei Grant. Este un amestec de Glenfiddich, Balvenie și Kininvie, cea din urmă fiind o mini distilerie din cadrul Balvenie, ce face malturi ce intră în blendul Grants.
Numele provocator este denumirea unei afecțiuni ce o căpătau cei care se ocupau în trecut de vânturarea orzului în cadrul procesului de maltare și care făcea ca brațele să le atârne similar cu umărul de maimuță. Așadar, această denumire a fost aleasă ca un omagiu adus tuturor celor care au lucrat ca maltmen și pe care cei din branșă nu i-au uitat, chiar dacă acest procedeu se întâlnește foarte rar în zilelele noastre.
Malt Master Distilerul David Stewart a decis să creeze primul triplu malt din cele mai bune single malturi ale sale, toate din malturi maturate exclusiv în butoaie ex-bourbon, iar apoi petrecându-și împreună încă 3 până la 6 luni într-un vas imens de pin special construit pentru mariajul celor trei malturi.
Este un whisky foarte ușor de băut neat, dar si cu gheață, precum și în foarte multe cocktail-uri deci, acoperind o gamă mai largă de consumatori.
Culoarea este una de aur vechi, strălucitor cu o corpolență ușoară spre medie.
Mirosul este condimentat, de vanilie și un pic de stejar și citric.
Gustul este condimentat, ușor amărui cu înclinație spre vanilie.
Finishul este amărui, sec – bărbătesc, destul de scurt.
Cu un strop de apă, mirosul este mai vanilat și condimentat, iar gustul este mai puțin aspru și mai amărui și beneficiază de un finish mai lung.
Este îmbuteliat la un ABV de 40% și are un preț foarte bun de 140-150 lei .
Până data viitoare,
Sláinte de la Mr Malt!

10978559_822266957846641_5711553208195450615_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *