Recomandarea lui Mr. Malt: Nikka From The Barrel

Recomandarea lui Mr. Malt: Nikka From The Barrel

Distileriile deținute de Nikka sunt Yoichi și Miyagikio, prima datează din 1934, iar ultima din 1969 și amândouă au fost construite de Taketsuru, figura emblematică când este vorba de whisky japonez și au luat naștere din ideea de a produce un whisky mult mai aproape de cel scoțian decât cel produs în distileriile deținute de Suntory: Yamazaki și Hakushu.
În distileria Yoichi se distilează și îmbuteliază numai malt whisky, iar la Miyagikio se distilează malt și grain whisky pentru blendurile Nikka în spiritul japonez de a crea blenduri cu amestecarea malturilor și a grain whisky-ului numai din cadrul aceleeași companii, adică niciodată amestecuri cu alte distilerii, ca și Suntory sau altele.
Nikka From The Barrel este un blend whisky, este un amestec de malt whisky maturat și grain whisky, ce sunt rematurate împreună în alte butoaie pentru a crea un mariaj între felurile distincte de whisky. Este îmbuteliat direct din butoaiele reumplute, la o gradație alcoolică de 51,4% pentru personalitate distinctă caracterizată prin soliditate, profunzime și arome intense.
Beneficiază de o îmbuteliere la 50 cl, marcă a whisky-ului japonez, cu aspect de sticla de laborator foarte atractivă.
La culoare îl găsim chihlimbar închis, de cognac vechi și cu o corpolență mare.
Mirosul este la început înțepător de alcool, apoi dulceag de fructe uscate și citric.
Gustul este dulce-amărui, de nuci și iute un pic cu tente de vanilie.
Finishul este lung, aspru dulce-amărui și iuțit.
Cu un strop de apă, mirosul este și mai piperat și gustul mai amărui, de sâmbure de măr, iar finishul se închide lung în amărui.
Este un blend peste medie, cu un preț de 35-40 euro în duty free, foarte reprezentativ pentru blendurile japoneze, un must have pentru orice băutor de whisky, având în vedere noua modă cu whisky japonez.
Până data viitoare,
Sláinte de la Mr Malt!

10308114_827151984024805_3139946395848278012_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *