Recomandarea lui Mr. Malt: Wemyss The Hive 12 YO

Recomandarea lui Mr. Malt: Wemyss The Hive 12 YO

Wemyss (se pronunță weems) este una dintre cele mai respectabile “case de whisky” din Scoția și din lume cu blended malturi (vatted malturi pentru noi cunoscătorii) premiate în fiecare an la categoria sa cu cel putin bronz. Anul acesta a câștigat cu The Fig cel mai bun blended malt scoțian la World Whisky Award.
Numele său vine din limba galică și înseamnă “peșteri “ sau “grote”, iar acestă familie are în proprietate și un castel cu același nume mai jos de Edinburgh. Anul acesta familia Wemyss și-a îndeplinit visul și a deschis distileria The Kingsbarns Distillery în Lowlands.
Wemyss Malts mai are 3 companii surori și anume: Rimauresq (vinuri de Povence), Lord Elcho (premium blended scotch whisky) și Darnley’s View (London dry gin)
Pentru malturi cei de la Wemyss s-au orientat către gust și arome, așa că iubitorul se va orienta către gustul preferat: gust de miere pentru The Hive (stup), gust de condiment pentru The Spice King, gust afumat pentru The Peat Chimney sau smochină pentru The Fig.
Ca o garanție a calității acestor whisky-uri, cât și a celor Single Cask stă numele lui Charles Maclean, poate cel mai important nume în presa și industria whisky-ului scoțian.
Gama The Hive cuprinde un 8 ani, un 12 ani și este o combinatie de 16 single malturi din zona Speyside îmbuteliat la 40% ABV. Din acest an va exista și un NAS pe lângă toate aceste sortimente.
The Hive 12 este la culoare auriu deschis, strălucitor cu o corpolență medie spre mare.
Mirosul este dulceag de miere topită, ceară și ușor citric.
Gustul este dulce-cerat și citric, destul de tare pentru un 40% ABV.
Finishul este lung și dulceag
Cu un strop de apă este mai puțin dulceag, atât la miros cât și la gust, și mai prietenos.
Este în jurul a 60 lire sterline și este un “must have” în gama vatted malt cu aroma și gust, stratificate și complexe.
Până data viitoare,
Sláinte de la Mr.Malt!

11165245_862086130531390_8275340385194736676_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *