Recomandarea lui Mr. Malt: Yoichi No Age

Recomandarea lui Mr. Malt: Yoichi No Age

Yoichi este prima distilerie Nikka din insula Hokkaido și produce un malt mai bogat și mai afumat, să zicem mai bărbătesc, în comparație cu cealaltă distilerie Miyagikyo. A fost construită de Taketsuru în cel mai tradiționalist, scoțian mod, fiind visul de o viața a acestei figuri emblematice a industriei japoneze de whisky.
Locul beneficiază atât de rezervele de turbă din apropiere, cât și de influența brizei costale, caracteristici ce se regăsesc în distilatele Yoichi. Distileria folosește și astăzi încălzirea directă a distilatoarelor la foc de cărbune, lucru ce se regăseste foarte rar chiar și în Scoția. Funcționează neîntrerupt din 1934.
Yoichi no age statement este o introducere extrem de potrivită în caracterul Yoichi, un pic mai light și mai cremos, mai soft în pregătire pentru capodoperele cu indicație de vârstă ale gamei Yoichi.
La culoare îl găsim auriu de toamnă cu o corpolență medie.
Mirosul este fructat și condimentat cu tente de caisă stricată și subtil de scorțișoară.
Gustul este profund si dulce fructat si sambure de caisa, cu o pala de fum delicat.
Finishul este mediu spre lung, condimentat și fructat.
Este un malt de 43% ABV, îmbuteliat la 500ml și cu un preț în marja de 230-250 lei, așa cum ne-am obișnuit, fiind la modă, un preț cam piperat pentru 500ml, dar dacă uităm de preț, un whisky no age statement de luat în serios.
Până data viitoare,
Sláinte de la Mr.Malt!

18483_853774218029248_8724344062346745120_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *