Recomandarea Mr. Malt: Glenfarclas 105

Recomandarea Mr. Malt: Glenfarclas 105

Glenfarclas 105 este unul din cele mai reusite cask strength de pe piata si categoric cel mai de success al distileriei.
Proprietate a familiei Grants of Glenfarclas de sase generatii, distileria si-a pastrat independenta si standardele la cele mai inalte nivele din 1836.
Glenfarclas 105 a luat nastere din initiativa lui George S Grant care a decis sa scoata un cask strength ca un cadou pentru familie si prieteni, 105 strength british proof echivaland cu 60% abv..
La culoare il gasim auriu inchis, chiar aramiu spre coniac cu o corpolenta mica, cu arce de scurgere mici, dese si rapide.
Mirosul este puternic, intepator cum ii sta bine unui cask strength, de caramel ars si mirodenii, scortisoara, sherry si cirese amare.
Gustul neat este aspru, complex, cu fructe uscate si ciocolata neagra. Cu un strop de apa aromele se deschid spre sherry si ciocolata neagra cu note sesizabile de fum iar gustul este mai prietenos si complex aparand si gust de biscuit (orz maltat) tannin si bitter.
Finishul este unul mediu, remanent amarui si cald.
Glenfarclas 105 este un “must have“ pentru sherry whisky lovers, o minunata experienta cask strength, cu note foarte complexe pentru un whisky de 10 ani si la un pret de 200-215 lei.
Pana data viitoare
Slainte dela Mr Malt !

Glenfarclas 105

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *