Recomandarea Mr. Malt: Jura Superstition

Recomandarea Mr. Malt: Jura Superstition

Despre insula Jura am mai vorbit aici așa că vom mai pomeni doar că a fost apreciată întotdeauna pentru liniștea și izolarea pe care o oferă, atuuri de care s-a bucurat însuși George Orwell când a creat capodopera 1984 ce a cutremurat lumea prin versiunea radiofonică.
Insula Jura este plină de superstiții așa că este oarecum natural ca una din îmbutelierile ei cunoscute să se cheme SUPERSTITION.
Jura Superstition este un NAS (no age statement) ce cuprinde whiskyuri tinere și unele mai bătrâne (chiar până la 21 de ani) și este reprezentată simbolistic prin crucea egipteană a lui Ankh. Superstițiile spun să nu tai turba mai devreme de mai, să nu clădesti capițe decât în sensul acelor de ceasornic și atunci când torni din sticla vintage de Jura să ai în mijlocul palmei crucea norocoasă a lui Ankh.
Față de Jura Prophecy această expresie este “lightly peated” acoperind toată gama de gusturi pe care le poți visa de la o distilerie.
La culoare îl găsim bronz-roșiatic satinat parcă cu o corpolență mică ce dă de gol un whisky tânăr.
Mirosul este unul proaspăt, de fân cosit, foarte puțin atins de fum, dar și dulce sherry.
Gustul este foarte intrigant și pe mai multe straturi cu scorțișoară, miere. dar și ceva ghimbir și nuci prăjite. Se deschide în etape mai lungi așa că nu-l judecați de la primul strop.
Finishul mi se pare puțin de pământ și alune prăjite cu un strop de sare.
Pentru un whisky de 170-190 lei este o alegere fericită mai ales pentru complexitatea aromelor ascunse în acest single malt.
Până data viitoare,
Sláinte de la Mr Malt!

MR MALT JURA SUPERSTITION

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *