Recomandarea Mr.Malt: Lagavulin Double Matured

Recomandarea Mr.Malt: Lagavulin Double Matured

lagavulin double matured

Lagavulin, unul dintre cele mai grele nume ale industriei de singlemalt, proprietatea Diageo, este probabil cel mai prețuit whisky al colosului britanic.
The Distillers Edition este o selecție exclusivistă de malturi dublu maturate alese din 9 dintre cele mai reprezentative distilerii Diageo, iar Lagavulin Double Matured alegerea perfectă pentru împătimiții de afumate.
Distileria Lagavulin este cea mai primitoare dintre cele din Islay (lucru care se măsoară în numărul de dramuri oferite oaspeților săi) și este perla coroanei Diageo din Islay.
Acest malt inimitabil poartă clar amprenta unui afumat de Islay perfect armonizat cu accentele dulcegi date de butoaiele în care s-a odihnit sherry Pedro-Ximenez anterior și în care este maturat maltul a doua oară.
Culoarea este una de chihlimbar ruginiu, foarte apropiat de cogniacul vechi, foarte corpulent cu arce de scurgere aproape încremenite, foarte atrăgator ochiului.
Mirosul este, ați ghicit, puternic afumat, fenolic, ușor lemons, spre înghețata de rom cu stafide de pe la noi și vagi note de ciuperci de pământ.
Gustul este iodat, aspru, dulce cu note salmastre (aer pulverizat sărat, marin) ce nu-și dezvăluie caracterul complex de la prima sorbitură. La a doua sorbitură apar mai pregnant notele sărat și de fum.
Finishul este unul mediu spre lung, de fum, un pic de rom vechi și ciocolată neagră.
În concluzie este recomandarea mea fermă atât pentru iubitorii de afumate cât și pentru aripa sherry. Este un ‘must have’ sau un ‘must try before you die’, cu un preț destul de mare (460-480 ron), dar care, pe cuvânt, merită fiecare ban investit.
Nu-l lasați să vă scape!
Până săptămâna viitoare,
Sláinte de la Mr.Malt

lagavulin-distillers-edition-1993

 

FOTO: whiskyantique, petedrinks.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *