Recomandarea Mr.Malt: Macallan Amber

Recomandarea Mr.Malt: Macallan Amber

macallan amber

Recomandarea de astăzi este una ce nu se referă la single maltul Macallan Amber (pe care fie vorba între noi, nu-l recomand deloc) ci la degustarea unui whisky în compania unuia sau mai multor prieteni.
Am auzit în timp că un whisky ar merge foarte bine cu bine cu un somon afumat dacă este din Islay sau cu ciocolată neagră 80% dacă e un sherry din Speyside, dar cel mai bun whisky este cel pe care-l împărtășești cu prietenii. Și dacă o faceți și sub forma unei degustări cu toate etapele ei, va fi fun.
Revenind la chestiune, whiskyul de azi este o victimă a contextului crizei mondiale, a noilor tendințe corporatiste NAS (no age statement) și a diminuării masive a stocurilor de whisky vechi in Scoția. Cu alte cuvinte, consumatorul va fi lipsit de un instrument de apreciere (nu perfect desigur) care este vârsta. Scuza ar fi atragerea publicului tânăr, însă asta cu mari rabaturi de la calitate și cu niste prețuri umflate de bugete de publicitate uriașe.
Această recenzie aparține întregii echipe The Whisky Club și cu siguranță nu va fi ultima.
Culoarea este una de chihlimbar după cum sugerează și eticheta care atât cu numele cât și cu nuanța culorii ei se apropie cu succes de culoarea distilatului.
Corpolența este una medie spre mare, cu arce de scurgere foarte lente.
Mirosul este unul classic, politicos de sherry și malt, butoi (cu tentă de butoi de plastic), miere și țineți-vă bine – muffin cu afine de Starbucks (funny).
Gustul este unul ce trădează prezența de whisky tânăr când ți se pare mai tare decât gradația de pe eticheta(40%). De asemenea, este dulce – aspru, cum am amintit mai sus, cu note chiar de coniac românesc, cu slabe note de condiment.
Finishul este unul scurt, aspru și puțin condimentat.
Am constatat foarte puține apropieri între aceste note de degustare și cele oficiale.
Pretul este unul nesimțit de 360-400 lei, în condițiile în care merită cu indulgență 200 lei.
În ciuda dezamăgirii provocate de whisky și de cum poate un așa mare nume în branșă să-și bată joc de clienții săi, a fost o degustare foarte funny.
Până data viitoare,
Sláinte de la Mr. Malt.

macallan amber mateescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *