Recomandarea Mr. Malt: Muirhead’s Silver Seal 16 YO

Recomandarea Mr. Malt: Muirhead’s Silver Seal 16 YO

Muirhead’s este un îmbuteliator independent din Edinburgh care, ca mai toți îmbuteliatorii independenti, a fost la început un comerciant de vinuri din capitala Scoției.
Charles Muirhead and Son a luat ființă în 1824 și curând a devenit un blender și un exportator de scotch whisky sub brandul standard Muirhead’s Blue Seal. În anii ’20 a fost achiziționată de Macdonald & Muir Distillers mai cunoscută azi sub numele Glenmorangie.
În 2008 este achiziționată de familia ce deține și distileria Tullibardine și pe lângă blendurile Blue Seal s-au adăugat single malturile Speyside sub brandul Silver Seal.
Muirhead este numele unui clan al Scotiei remarcat prin faptul că au fost garda regală a regelui Scoției James IV, împreună cu care au pierit în cea mai dezastruoasă bătălie pentru scoțieni, bătălia de la Flodden Field 1513.
Muirhead’s Silver Seal 16 ani este un Speyside single malt whisky, fără o declarare a apartenenței la o distilerie, dar bănuiesc că este distilat la Tullibardine Distillery.
Culoarea este auriu deschis strălucitor, cu o corpolență medie spre plină.
Mirosul este unul proaspăt, mai aproape de un whisky tânăr, nu unul vechi de 16 ani, de fructe uscate și alună, ușor înțepător ca de rom.
Gustul este unul sec, ascuns la primul strop, de orz mai apoi, și tente vagi de turbă. Un pic mai bărbătesc decât te-ai aștepta la un 40% ABV. Cu un strop de apă mirosul devine mai citric și gustul mai dulceag și fructat.
Finishul este unul mediu spre lung și sec.
Acest single malt este un clasic Speyside care cere o atenție mai mare pentru a-l descoperi și este un deschizător în România pentru malturile de la îmbuteliatori independenți.
La un pret de 240 ron merită încercat, așa că nu-l ratați.
Până vinerea viitoare,
Sláinte de la Mr.Malt

MUIRHEAD MR MALT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *