Recomandarea Mr. Malt: Yamazaki 12 YO

Recomandarea Mr. Malt: Yamazaki 12 YO

Yamazaki este distileria de unde a început în 1923 istoria whisky-ului japonez. Este mândrul pionier al single maltului japonez așa cum este el: subtil, complex și rafinat.
Shinjiro Torii a ales acest loc minunat la confluența râurilor Katsura, Uji și Kizu unde climatul, apa pură și muntele oferă condiții perfecte producerii și maturării whisky-ului.
Natura diversă și plină de spirit, dar și japonezii artizani cum sunt în tot ceea ce fac, se regăsesc perfect în armonia whisky-urilor din insula Soarelui Răsare.
Yamazaki 12 ani este portdrapelul distileriei cu același nume ce se află în posesia concernului Suntory, un gigant în lumea whiskyului, un single malt multiplu premiat internațional.
La culoare este auriu curat, vibrant cu o corpolență medie spre plină.
Mirosul este unul puternic, de fructe proaspete, piersică, ananas și citrice, un miros stratificat ce trebuie studiat cu răbdare, chiar ușor vanilat cu un miros pe care-l vom descoperi la toate japonezele, de stejar nipon, Mizunara.
Gustul este dulce, untos de cocos și ghimbir.
Finishul este cald, cu note de scorțișoara, destul de lung și amărui de ghimbir.
În concluzie, un whisky foarte curat, proaspăt, foarte aromat la miros și gust, complex, fin și catifelat.
Cu un preț cam piperat, nu numai la noi, dar în întreaga lume, peste 330 lei, poate fi o alegere dificilă, dar niciodată o dezamăgire.
Categoric, un “must try” pentru orice băutor de single malt.
Până vinerea viitoare,
Sláinte de la Mr. Malt!

Yamazaki 12 YO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *