Single Grain Scotch Whisky

Single Grain Scotch Whisky

Această băutură legendară este realizată în Scoţia, unde este distilată la o singură distilerie, dintr-un amestec de cereale fermentate, printre care se numără grâul, orzul fără malţ, secara şi porumbul. Băutura se poate prepara şi doar dintr-un tip de cereale.

Deseori, oamenii sunt induşi în eroare de numele acestui tip de whisky. Single Grain Scotch Whisky nu se referă la faptul că este neapărat produs dintr-un singur tip de cereale, ci inseamnă faptul că a fost distilat la o singură distilerie. De cele mai multe ori, băutura este produsă prin combinaţia grâului cu secară, prin amestecul de orz fără malţ şi porumb sau prin alte tipuri de combinaţii.

Datorită faptului că există destul de mulţi iubitori de whisky, cu siguranţă aceste detalii vor fi de ajutor pentru cei care doresc să cunoască fiecare calitate a acestui whisky renumit.De fiecare dată când un tip de whisky este produs din cereale, denumirea acestuia este insoţită de cuvântul ”scotch”. În spatele acestui termen există un fundal istoric. Datele istorice arată ca whisky-ul din cereale a fost realizat pentru prima dată în Scoţia, în timpul secolului al XVIII-lea, iar în acea perioadă, acesta a fost un nou concept pentru întreaga lume.

Ulterior, Single Grain Scotch Whisky a devenit o băutură celebră în foarte multe zone ale lumii, cererea a devenit tot mai mare, iar Scoţia a devenit astfel cel mai mare furnizor de acest tip de whisky. După ceva timp, au apărut pe piață și alte tipuri de whisky din cereale, băuturi care pot fi consumate doar după minim trei ani de stat în butoaie de stejar. Single Grain Scotch Whisky are la bază patru criterii importante. Conform primului criteriu, acesta trebuie să fie originar din Scoţia. Al doilea criteriu este că acest tip de whisky nu poate fi distilat decât la o singură distilerie. Cel de-al treilea criteriu se referă la fabricarea acestei băuturi, iar cel din urmă criteriu pune accent pe obţinerea acestui tip de whisky strict din orz fără malţ. După cum am mai spus, ingredientele utilizate în fabricarea bauturii Single Grain Scotch Whisky sunt grâul, porumbul, secara și orzul fără malţ. Deși orzul este, de asemenea, un tip de cereale, cel cu malţ este strict interzis în distilarea acestui tip de whisky, din cauza caracteristicilor sale diferite şi a procesului de fabricaţie.

Whisky-ul cu malţ este mai dur decât cel din cereale și este produs într-un singur recipient şi nu într-o coloana continuă, cum este cel din grău, secară, porumb și orz fără malţ. Cu toate acestea, există câteva distilerii care adaugă 5% orz cu malţ în whisky-ul din cereale, datorită faptului că orzul cu malţ acţionează ca niște enzime neutre, nefiind astfel nevoie de includerea enzimelor industriale. Mai mult decât atât, acest procent de 5% orz cu malţ simplifică procesul de fermentaţie al whisky-ului cu cereale.

Deși cererea de Single Grain Scotch Whisky este încă destul de mare, numărul de distilerii din Scoţia s-a redus în ultimul timp, din cauza problemelor financiare ale companiilor. Astfel, în ziua de azi, există 7 distilerii în Scoţia care produc acest tip de whisky din cereale.

hpb4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *