Sulivan’s Cove Best Single Malt la WWA 2014

Sulivan’s Cove Best Single Malt la WWA 2014

Distilatul tasmanian Sullivan’s Cove a primit premiul pentru cel mai bun whisky single malt din lume la World Whisky Awards. Evenimentul a avut loc joi seara la Londra.
Acestea au inclus produsele distileriilor Bunnahabain, Aberfeldy, Glenkinchie și Glenlivet, precum și centrul de putere japonez Yamazaki .
World Whisky Award este considerat cel mai prestigios eveniment de resort din lume pentru producătorii din industrie. Managerul și acționarul de la Sullivan Cove, Patrick Maguire, a declarat că va pune Australia și Tasmania ferm pe harta whisky-ului.
“Am câștigat premiul pentru cel mai bun whisky din Australia, cel mai bun whisky din Australasia și cel mai bun whisky din emisfera de sud în trecut, dar să câștigi cel mai bun whisky din lume este un lucru incredibil”, a declarat același Patrick Maguire.
Judecătorii au descris distilatul French Oak Cask ca ușor, piperat și intrigant, catifelat dar totodată cu un caracter simplu.
“Procesul de obtinere este unul lent, de modă veche, care păstrează toate aromele naturale, culorile și vâscozitatea distilatului, iar judecătorii nu au șansa de a degusta tot timpul așa ceva. Whisky-urile noastre sunt de modă veche, astfel încât, atunci când judecătorii le gustă ele tind să iasă în evidență și de aceea am câștigat în mod constant aceste premii. Am de gând să rămânem la armele noastre și să continuăm cu modul de producere care ne-a consacrat”.
Tasmania are un grup de distilerii bine privite, dar care, în mod surprinzător, sunt mai bine cunoscute în alte părți ale lumii decât în Australia .
Pentru pasionații de whisky avem însă o veste proastă: single malt-ul câștigător a fost extras din butoiul 525 și doar 516 sticle au fost îmbuteliate și trimise cu ceva timp în urmă spre retaileri.

Three-bottles

FOTO: whiskyintelligence.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *