Taketsuru 21 YO lansat cu ocazia a 80 de ani de activitate la Nikka

Taketsuru 21 YO lansat cu ocazia a 80 de ani de activitate la Nikka

Așa cum știe mai tot pasionatul de whisky japonez, anul 2014 marchează aniversarea a 80 de ani de activitate a niponilor de la Nikka. Activitatea lor a început în data de 2 iulie 1934. Tot în 2014 se aniversează 120 de ani de la nașterea fondatorului, părintele whisky-ului japonez: Masataka Taketsuru.
La un astfel de eveniment, cei de la Nikka nu au stat cu mâinile în sân și au pregătit pentru început două noi produse: port wood finished și madeira wood finished, ambele fiind expresii ale renumitului și ultra premiatului blended whisky Taketsuru. Și mai important este faptul că mergând împotriva curentului european de lansare a whisky-urilor NAS (no age statement) cei de la Nikka au creat aceste whisky-uri ce au o vârstă declarată de 21 de ani.

Taketsuru 21 YO Port Wood Finish va fi disponibil exclusiv pentru piața niponă fiind o ediție limitată la doar 1.000 îmbutelieri. Blended whisky-ul este îmbuteliat la 46% ABV și are un preț de vânzare de 20.000¥.

Taketsuru 21 YO Madeira Wood Finish este destinat exclusiv pieței europene și din păcate face parte dintr-o ediție mult mai restrânsă de doar 500 de îmbutelieri cu un preț de desfacere recomandat de 280€. Cel mai probabil este de ținut sub supraveghere site-ul francezilor de la maison du whisky, care deja l-au anunțat pentru luna iulie ca fiind disponibil.

Taketsuru21-NONJATTA
FOTO: nonjatta.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *