The Glen Grant 50 Year Old

The Glen Grant 50 Year Old

Glen Grant de 50 de ani este cel mai vechi și cel mai scump whisky îmbuteliat de Grupul Campari până astăzi. Aceast whisky deosebit a fost pus în butoaie de sherry în 1963 de către Dennis Malcolm actualul maestru distilator de la Glen Grant, care la momentul respectiv, nu era conștient că acest aur lichid îi va influența în cele din urmă destinul. Distilatul s-a maturat lent, timp de 50 de ani până la 25 noiembrie 2013, când acesta și-a atins apogeul – un single malt robust, corpolent si perfect echilibrat.
Această raritate se mândrește cu nuante și tonuri bogate, calde, de maro deschis și este descris ca având note de caramel, sultanine și caise, iar ca arome întalnim sherry dulce, portocale și mere. Bogat, echilibrat dar și robust, cu arome fine și moi single malt-ul are finnish-ul lung și plin.
Doar 150 de sticle din acest element de colectie atemporal vor fi lansate pe piata mondială, fiecare piesă fiind făcută manual si prezentată în decantorul de cristal al celor de la Glencairn având numărul 50 scris cu litere de aur.
Pornind de la prețul de 10.000 €, Glen Grant 50 va fi lansat pe piața de travel retail din Asia la sfârșitul lunii martie, pentru ca apoi să fie disponibil la nivel global.

FOTO: extravaganzi.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *