The Macallan & Oakley – The Flask

The Macallan & Oakley – The Flask

Cu o înfățișare amenințătoare parcă venită dintr-un depozit de armament de ultimă oră, recipientul pentru ținut whisky, sau fiola de whisky imaginată de producătorul scoțian The Macallan și realizată de specialiștii în materie de ochelari, Oakley este o adevărată apariție. Recipientul a fost creat pentru pasionații de single malt sau entuziaști ai design-ului.
Conceptul s-a născut odată cu vizita lui Ken Grier, Director of Malts la The Macallan pe care acesta a făcut-o la cartierul general al producătorului de ochelari Oakley. Acesta i-a cerut CEO-ului celor de la Oakley să imagineze și să construiască un recipient pe măsura așteptărilor unui client The Macallan.
Ampula este construită din fibră de carbon și aluminiu folosit la programul aerospațial, fiind îmbinată prin sudură cu laser, ilustrănd astfel tehnica industrială a celor de la Oakley. Atenția la detalii reprezintă punctul forte al procesului de producție. Pentru o mai bună aderență au fost adăugate suprafețe cauciucate, iar pâlnia de aluminiu a fost special prelucrată pentru a reduce posibilele scurgeri din timpul reumplerii. Chiar și capacul a fost corect distanțat de piesa prin care se soarbe whisky-ul pentru o acționare mai lină în ceea ce privește deschiderea și închiderea orficiului.
The Flask este disponibil într-o ediție limitată de doar 550 de unități și este livrată împreună cu o sticlă de The Macallan 22 Year Old Sherry Oak pentru prețul recomandat de 600£.

oakley-macallan-flask-2-xl
FOTO: uncrate.com

Author

Pasionat de whisky și autorul primei lucrări românești despre whisky-ul scoțian - The Scotch Whisky Emporium - am decis să împărtășesc tuturor povestea frumoasă a acestui distilat cu o istorie de mai bine de cinci secole.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *