Wemyss Malts a lansat un blended scotch NAS

Wemyss Malts a lansat un blended scotch NAS

Wemyss Malts, celebrul îmbuteliator independent din Edinburgh, îşi lărgeşte portofoliul cu noul NAS (no age statement) blended whisky, Lord Elcho. Acesta a fost lansat iniţial în anul 2012, cu o vechime de 15 ani, iar acum este prezent in gama celor de la Wemyss fără o vârstă declarată.
Blend-ul realizat dintr-un amestec de malt şi grain whisky, este imbuteliat la o concentraţie de 40% ABV, şi poate fi descris ca un whisky “corpolent si delicat, cu arome de caramel si mirodenii.”
Calităţile sale au fost apreciate peste ocean, castigând medalia de argint la San Francisco Spirits Competition 2014.
Brandul este denumit dupa strămoşul fondatorilor Wemyss Malts, David Wemyss, cunoscut şi sub numele de Lord Elcho, nobil şi ofiţer scoţian, figură marcantă a răscoalei Iacobinilor, din anul 1745.
“Cresterea cererii de Scotch whisky la nivel mondial ne-a încurajat să lansăm cel de-al doilea concurent al nostru pe segmentul blended scotch. Cu noul whisky Lord Elcho aşteptăm să trezim interesul unor noi pieţe de export. Acesta poate fi o excelentă idee pentru un cadou”, a declarat William Wemyss, fondator şi managing partener al Wemyss Malts.
Lord Elcho este disponibil în Franţa, Marea Britanie, Olanda, Suedia, Hong Kong si Elveţia, la un preţ de 24-25 lire sterline pentru o sticla de 700 ml.

LORD ELCHO

FOTO: whiskyisraeli.co.il

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *