Whisky/whiskey versus generozitate

Whisky/whiskey versus generozitate

Un studiu efectuat pe un eșantion de peste 4 milioane de subiecți din barurile, restaurantele și cluburile de noapte nord americane a fost efectuat pentru a vedea care este ierarhia sumelor de bani plătite de consumatori peste plata cuvenită. Cu alte cuvinte în urma acestui studiu a fost stabilită o ierarhie a bacșișului lăsat de consumatori în funcție de băutura comandată.
Primul rezultat al studiului arată că băutorii de produse distilate sunt mult mai generoși decât cei care beau vin sau bere, lăsând un procent mai mare de bani peste totalul notei de plată.
Cei care comandă bourbon whiskey se află în vârful piramidei, cu cel mai mare procent plătit peste notă. Este vorba despre 22.69%, pe când consumatorii de blend whisky lasă în plus doar 22.67%, urmați de consumatori de cidru cu 22.2%, gin 21.6% și vodka 21.2%. Pe locurile codașe sunt consumatorii de lichior cu 19.8% și rom cu 19.6%.
Dintre băutorii de distilate din malț sau porumb, consumatorii de scotch whisky sunt cei care cheltuie cel mai mult pentru băutura lor preferată. O medie a notelor de plată achitate relevă suma de 69.14$ care-i plasează pe primul loc la cheltuieli și o medie a bacșișurilor de 20.1%, plasându-i de data aceasta la coada clasamentului. O medie de consum pentru băutorii americani de whisky/whiskey arată că aceștia plătesc o notă de 55.19$ pentru plăcerea de a bea un distilat, în vreme ce pasionații de bere au o medie de doar 38.74$.

WHISKY IN PAHAR

FOTO: pulsarmedia.eu; thespiritbusiness.com

Author

Pasionat de whisky și autorul primei lucrări românești despre whisky-ul scoțian - The Scotch Whisky Emporium - am decis să împărtășesc tuturor povestea frumoasă a acestui distilat cu o istorie de mai bine de cinci secole.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *