Woodford Reserve anunță lansarea unui whiskey curat

Woodford Reserve anunță lansarea unui whiskey curat

Cei de la Woodford Reserve au anunțat recent lansarea unei ediții cât se poate de interesantă: Woodford Reserve Kentucky Straight Rye Whiskey. Această lansare demonstrează faptul ca Woodford Reserve se adresează atât iubitorilor de whiskey, cât și tendinței mondiale de inovație în domeniu.

Woodford Reserve Rye, cu o alcoolemie de 45.2%, este a treia serie care intră în portofoliul companiei, după Woodford Reserve Distillers’s Select și Woodford Reserve Double Oaked.

Cand vine vorba despre măiestria cu care este realizat bourbonul și whiskey-ul, Woodford Reserve se poate lăuda cu faptul că menține o abordare modernă, însă originală, care se axează pe ajustarea uneia dintre cele cinci surse de aromă. Pentru a putea obține aromele caracteristice, găsite în Woodford Reserve original, ediția Rye folosește o bază de 53 % secară, care rezultă într-un whiskey foarte echilibrat și subtil.

Master distiller-ul Chris Morris lucreză înca din 2006 pentru a realiza un whiskey de secară care să merite numele de Woodford Reserve și se pare că a reușit. Reușita este cu atât mai frumoasă, dat fiind faptul că secara este foarte consistentă, ceea ce face producția de whiskey să fie mult mai dificilă decât în cazul unui bourbon tradițional. Acesta presupune o atenție mai mare la detalii în timpul producției și necesită un master distiller cu experiență maximă.

Chris Moriss a comentat noua lansare, precizând că succesul pe care îl are Woodford în ultima vreme se datorează faptului că la fiecare ediție se ține cont de aromă.

Woodford Reserve Rye este produs în Versailles Kentucky și respectă toate tradițiile companiei. Distileria din Kentucky are o istorie foarte bogată, prima producție a sa având loc la mijlocul anilor 1800. Astăzi, distileria este și un obiectiv turistic, an de an fiind vizitată de nu mai puțin de 130 000 de vizitatori.

Wodford Reserve Rye va fi disponibil în SUA începând cu luna februarie și va avea un preț de 37.99 dolari.

Woodford-Reserve-Kentucky-Straight-Rye-Whiskey

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *