Recomandarea lui Mr. Malt Glenfiddich 21 yo

Recomandarea lui Mr. Malt Glenfiddich 21 yo

Revenim cu recenzia la cea mai cunoscută și răspândită eticheta de single malt Glenfiddich. Familia Grants a fost cea care reprezintă pionierul în materie de single malt, având curajul să promoveze aceasta licoare magică încă din anii 60, într-o lume exclusiv a blendurilor.
Sandy Grant Gordon, nepotul lui William, a fost cel ce a colindat lumea pentru a răspândi single maltul distileriei și a făcut-o cu un real succes.
Eticheta de 21 de ani este parte a colecției distileriei și ocupă un loc aparte datorită finisării în butoaie de rom caraibian ce imprimă distilatului note exotice de smochine, ghimbir, lime, banane și toffee.
Diferențele climatice din zonele de producere s-au îngemănat perfect, rezultând o armonie de stiluri și gusturi mai mult decât suma celor două: ”Crescut în Scoția împlinit în Caraibe”.
Malt Master,Brian Kingsman,autorul acestei capodopere, a ales personal butoaiele de rom pe care le-a umplut cu rom caraibian, le-a păstrat 6 luni și apoi le-a golit și umplut la loc cu Glenfiddich 21 ani. După alte 4 luni a reunit toate butoaie și le-a mariat încă 3 luni pentru armonizarea aromelor.
Cel mai bine ar fi să încercăm acest malt neat, dar încălzind paharul în palme și poate cu doua pătratele de ciocolată neagră, dacă ar fi să ne luăm după Ian.
La culoare este atrăgător și intrigant, un arămiu închis. Consistența este una mare.
Mirosul este de mere verzi (sâmburi de măr), smochine și rom.
Gustul este aspru, de lemn și vanilie și condimente exotice.
Finishul este unul dulce, lung, vanilat și esența de rom destul de aspru.
Prețul acestui malt extraordinar este între 550 și 600 lei, desigur fiind vorba de alta ligă.
Nu-l ocoliți și mai ales, nu-l risipiți!
Până data viitoare,
Sláinte de la Mr. Malt!

Glenfiddich_21_yo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *