Apogeul în ceea ce priveste cantitatea de alcool consumată de bărbați se atinge la 24 de ani

Apogeul în ceea ce priveste cantitatea de alcool consumată de bărbați se atinge la 24 de ani

Un nou studiu făcut pe parcursul a mai multor ani a ajuns la concluzia că bărbații de 24 de ani consumă cel mai mult alcool, cantitatea scăzând pe măsura creșterii în vârstă. Deși scade cantitatea de alcool, ocaziile de consum se îndesesc, persoanele în vârstă ajungând să consume zilnic băuturi alcoolice.

Alcoolul intra în preferințele oamenilor încă de la 14-15 ani și ajunge să fie preferat cu adevărat la 25 de ani. Pentru bărbați, consumul săptămânal de alcool este de 23 de unități, la vârsta de 25 de ani, în timp ce pentru femei este mult mai scăzut, de doar 8 unități.

O unitate echivalează cu 10 mililitri de alcool pur, iar pentru a determina numărul de unități dintr-o bautură alcoolică se înmulțeste volumul cu concentrația de alcool și se împarte la 1000. Dacă luăm exemplu o sticlă de whisky cu un volum de 700 ml și un A.B.V. de 40%, aplicând formula (V*ABV)/1000, vom obține (700×40)/1000=28 unități. Instituțiile medicale recomandă ca un bărbat să consume maxim 21 unități pe săptămână, nu mai mult de 4 unități pe zi, iar o femeie nu are voie mai mult de 14 unități pe săptămână, cu o limită de 3 unități pe zi. În cazul în care se consumă o cantitate mai mare într-o zi, este recomandat ca 2-3 zile să se facă pauză, pentru a permite ficatului să se odihnească.

După vârsta de 25 de ani, majoritatea bărbaților vor bea mai puțin, însă vor începe să bea zilnic. Până la vârsta de 60 de ani, aceștia vor consuma aproximativ 10 unități de alcool pe săptamână. Este destul de îngrijorător faptul ca la vârste înaintate oamenii tind să bea mai mult, deoarece la aceste vârste apare și nevoia consumului de pastile și toată lumea știe care este efectul combinării pastilelor cu alcoolul.

Se pare ca pentru bărbați, alcoolul devine mult mai repede dependență decât pentru femei, care pe tot parcursul vieții îl consumă doar la ocazii speciale.

Studiul a fost făcut de-a lungul a 34 de ani pe 174.000 de subiecți din diverse zone ale lumii. Comportamentul  este același pentru toți oamenii care depășesc o anumită vârstă.

gm-diet-alcohol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *