Border Straight Bourbon – whiskey din Wisconsin

Border Straight Bourbon – whiskey din Wisconsin

Pentru că nu mai devreme de acum o săptămână a fost ziua Americii, unde nu întâmplător am băut un whiskey genial din Texas, pe numele său Balcones, iată că alți temerari americani din afara statului Kentucky se încumetă să producă distilate din porumb și orz. Distileria 45th Parallel Spirits a lansat prima sa șarjă de american whiskey. Distileria este localizată în new Richmond, Wisconsin. Bourbon-ul din Wisconsin va fi comercializat sub denumirea de The Border Straight Bourbon, fiind maturat vreme de 2 ani în tradiționalele butoaie de stejar tânăr. Bourbon-ul este primul whiskey produs de distileria 45th Parallel Spirits, care plănuiește pentru viitor extinderea gamei care va include rye whiskey și whiskey din grâu sau wheat whiskey. Chiar dacă nu sunt localizați în statul Kentucky, se pare că au abținut dreptul de a-și denumi produsul pe etichetă ca fiind bourbon.
Încă de la deschiderea ei în anul 2007, distileria și-a ținut alambicurile ocupate cu producția de vodka și gin. De mai bine de doi ani, trei sferturi din producție este îndreptată către whiskey.
Paul Werni, deținătorul distileriei a luat decizia de a lăsa whiskey-ul la maturat pentru o perioadă de 2 ani pentru a-l putea comercializa sub propriul brand. Era mult mai ușor să-l comercializeze direct ca new spirit, caz în care acesta se numește în Statele Unite white whiskey.
The Border Straight Bourbon este disponibil exclusiv din magazinele agreate de distilerie și pentru un termen scurt, fiind disponibile doar 1100 de îmbutelieri. Whiskey-ul este îmbuteliat la o tărie de 91 proof și pentru un preț de 42$.

RYE - WHEAT - CORN FOR WHISKEY LR
FOTO: whisky-drinker.com

Author

Pasionat de whisky și autorul primei lucrări românești despre whisky-ul scoțian - The Scotch Whisky Emporium - am decis să împărtășesc tuturor povestea frumoasă a acestui distilat cu o istorie de mai bine de cinci secole.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *