Ce este moonshine whiskey?

Ce este moonshine whiskey?

Adesea în filmele americane cu rednecks îmbrăcați în tradiționala salopetă albastră prinsă doar într-o bretea se regăsește termenul de moonshine whiskey. Ce este moonshine whiskey?
Moonshine whiskey este un distilat încă nematurat. Dacă folosim terminologia scoțiană, am putea spune că este un new make spirit, produs prin distilarea unui amestec de cereale fie porumb, secară sau orz, sau toate trei la un loc împreună cu drojdie și apă. Nu include alcool produs de pe urma fructelor sau legumelor. Moonshine whiskey are în mod obligatoriu cel puțin 80 proof sau 40% ABV, însă de cele mai multe ori tăria lui este în jurul cifrei de 125 proof, tărie considerată optimă de către americani.
Termenul de ”moonshine” era și este atribuit oricărui distilat american produs folosindu-se o instalație de distilare nelicențiată, sau mai direct pentru orice distilat de tip whiskey ilegal. Numele de Moonshine whiskey își are originea în faptul că procesul de distilarea fraudulos avea loc folosindu-se lumina naturală a lunii. Astfel de alambicuri ilegale, au operat pe teritoriul american vreme de câteva secole. Alte denumiri posibile sub care se găsește acest gen de whiskey distilat și nelăsat la maturat din considerente evidente sunt: Hillbilly Pop, Hooch, Mountain Dew, White Dog, White Whiskey.

TryBox_Bottle

FOTO: bourbonblog.com

Author

Pasionat de whisky și autorul primei lucrări românești despre whisky-ul scoțian - The Scotch Whisky Emporium - am decis să împărtășesc tuturor povestea frumoasă a acestui distilat cu o istorie de mai bine de cinci secole.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *