Club Barfly’s – Viena

Club Barfly’s – Viena

Nu știu alții cum sunt, dar eu, când stau într-un loc mai mult de 2-3 zile îmi caut un bar în care să pot pierde într-un mod plăcut timpul, să pot savura whisky-urile mele preferate și să stau la povești. În ultimii doi ani am bătut drumurile Vienei, cam o data la 2-3 luni, așa că m-am pus pe căutat.
Am constatat că majoritatea barurilor, în care m-am oprit, aveau cel puțin 5-6 single malt-uri în ofertă, Lagavulin 16 yo fiind omniprezent. În topul prezenței pe liste aș mai putea menționa Laphroaig si Talisker, ambele 10 yo, de zici că vienezii sunt fani afumate.
Într-o seară am fost invitat la un cocktail, în Club Barfly’s, bar renumit pentru cocktail-urile sale. Am acceptat cu gândul că sigur voi găsi și niște whisky-uri, cu care să îmi satisfac pofta. Am luat metroul U3, am coborât la stația Zieglergasse, dreapta pe strada Esterhazygasse și m-am trezit în fața hotelului Fürst Metternich, hotel la parterul căruia se află barul.
Când am intrat am avut un șoc, rafturi, vitrine, toate pline cu sticle de whisky, mă simțeam de parca descoperisem raiul distilatelor. M-am așezat la bar și preț de doua ore am studiat meniul, care conține în jur de 400 de cocktail-uri și peste 1000 de titluri de whisk(e)y. Prețurile sunt duble comparativ cu cele din barurile si cluburile noastre , începând de la 10 euro pentru entry level-uri de 10-12 ani și ajungând până la 200 euro pentru îmbutelieri învechite timp de 40 ani.

barflay's_viena

Atmosfera este plăcută și relaxantă, nivelul audio nu deranjează și poți purta o discuție cu prietenii fără să țipi, lucru imposibil în unele locante din București. În serile de vineri și sâmbătă este foarte aglomerat și este indicat să îți faci rezervare din timp. Seara de duminică este perfectă pentru a savura un whisky în liniște, acompaniat în surdină de celebra Rat Pack.
Nici iubitorii de trabucuri nu au fost neglijați, clubul fiind dotat cu un umidor măricel, în care se regăsesc brand-uri precum Bolivar, Partagas, Montecristo și, bineînțeles, Cohiba.
Dacă ajungeți la Viena, mergeți pe mâna mea și treceți pragul acestui bar, pentru că sigur veți avea o satisfacție la capitolul whisky, iar daca cineva va fi dezamăgit, fac cinste cu un dram. Drum bun!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *