Despre blending si rolling

Despre blending si rolling

Odată ce frunzele de tutun ajung la fabrică, ulterior proceselor de curing și aging, se intră în ultima etapă a fabricării trabucurilor.
Blending
Un trabuc premium este de regulă un mixt din trei tipuri principale de tutun long filler, Seco, Viso și Ligero, uneori si Medio Tempo. Fiecare din aceste frunze pot proveni din regiuni diferite, iar proporția în care sunt combinate dau aroma, gustul și combustia specifice, elemente care rămân o constantă de marcă.
Frunzele Seco, așa cum am detaliat în articolele precedente, sunt frunzele de la baza plantei de tutun care datorită faptului că primesc foarte puțin soare sunt mai subțiri, au o culoare mai palidă, sunt puțin aromate dar ard foarte bine. Din această cauză sunt des folosite ca și umplutură (filler), ajutînd și celelalte frunze la combustie.
Frunzele Viso sunt cele de la jumătatea plantei, cele mai mari și cele mai aromate. De asemenea folosite în filler.
Frunzele Ligero sunt cele din partea cea mai de sus a plantei, primesc cel mai mult soare și din cauza aceasta au o culoare mai închisă și o textură dură și groasă. Frunzele Ligero dau trabucului consistența aromei dar nu ajută la combustie. Folosite de asemenea în filler.
Pentru binder, frunzele care țin laolaltă filler-ul, sunt folosite frunze Viso sau Seco, selectate special să fie elastice și rezistente.
Pentru înveliș (wrapper), se folosesc frunze de la plante dezvoltate special pentru acest scop, frunze care dau 30-70% din aroma și gustul trabucului. Plantele ale căror frunze sunt folosite la înveliș pot fi shade-grown sau sun-grown iar frunzele de wrapper pot proveni din oricare parte a plantei, bază, mijloc sau vârf.

blending_trabucuri
Hand rolling
De-a lungul timpului, arta rulării trabucurilor premium a rămas neschimbată, trabucurile fiind rulate manual, folosindu-se aceleași unelte ca la începuturi. Principiul de bază este că se folosesc blenduri de frunze întregi în mijloc ținute laolaltă de binder și finisate cu wrapper.
După rularea trabucurilor se trece la controlul de calitate care constă în verificarea consistenței, lungimii, circumferinței și condiției învelișului.
Ulterior, trabucurile sunt trecute într-un walk-in humidor din Cedar unde sunt ținute minim o luna pentru a permite filler-ului, binder-ului și wrapper-ului să interacționez pentru a forma blendul.
Ultima etapă este sortarea după culoare, etichetarea și împachetarea.

rularea_trabucurilor

credite foto: seandavisphotographic.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *